Se apropie weekend-ul și vrei să te izolezi puțin de agitația din oraș? Îți recomandăm să-ți petreci câteva ore în compania unui șofer de taxi, în fața micului ecran.

Iată 5 motive pentru care te încurajăm să vezi – sau să revezi – filmul Taxi Driver weekend-ul acesta!

1. Vezi cum arăta New York-ul acum 40 de ani

Cât de interesantă poate fi viața unui șofer de taxi din New York, dacă ar fi să dăm timpul înapoi cu peste 40 de ani? Travis Bickle, interpretat de Robert De Niro, este un veteran de război care suferă de insomnii. Viața lui se întâmplă, în mare parte, la volanul taxiului galben cu care transportă oamenii prin oraș.

New York-ul văzut prin ochii lui și prin parbrizul mașinii ilustrează un loc decadent, căruia îi lipsește curățenia: „Într-o zi, o ploaie adevărată va veni și va spăla toată mizeria de pe străzi”. Probabil că Travis nu și-ar fi imaginat că va ajunge chiar el să întruchipeze justiția de care acest oraș ar avea nevoie.

2. Robert De Niro

Chiar dacă ești fan sau nu Robert De Niro, îți promitem că personajul Travis Bickle este diferit de tot ceea ce ai văzut până acum. El este șoferul de taxi care vrea ceva mai bun pentru orașul în care trăiește, atât de mult încât ajunge să fie chiar el schimbarea pe care o consideră necesară. Din păcate, această schimbare îl duce pe un drum întunecat. Ce nu bănuia Travis era că, la finalul călătoriei sale, va deveni un erou în ochii mulțimii.

3. Martin Scorsese

Filmele semnate de el sunt capodopere din punct de vedere vizual. Regizorul Martin Scorsese știe cum să surprindă acele părți ale New York-ului vechi, care cu siguranță contrastează puternic cu ceea ce știi astăzi despre oraș.

4. Paul Schrader

Lui trebuie să-i mulțumești pentru replicile greu de uitat din filmul Taxi Driver. „You talkin’ to me?” va rămâne pentru totdeauna în istoria cinematografiei. Și probabil multă vreme și în mintea ta.

5. Vezi cât de mult a evoluat taximetria

OK, poate că filmul are multe părți întunecate, vorbește despre degradarea unui oraș important din America, dar și a personajului principal, însă dincolo de asta… revino puțin în prezent și gândește-te cât de norocoși suntem să avem aplicația Star Taxi la îndemână, prin care putem chema oricând, printr-un singur click, o mașină care să ne conducă prin toate străzile aglomerate ale Capitalei.