Cu biletele de avion într-o mână, geanta de voiaj în cealaltă, ochelarii de soare pe cap și multă energie de irosit pe străzile orașelor necunoscute spre care te aventurezi – așa sperăm să te găsim în aceste zile de vară în care planurile de vacanță încep să fie puse în aplicare. Ai destinația, ai bugetul, ai tot ce-ți trebuie la îndemână pentru câteva săptămâni de relaxare, însă ce se întâmplă imediat după ce cobori din avion va conta foarte mult în ceea ce privește calitatea timpului petrecut în străinătate.

Și pentru că transportul este una dintre preocupările de bază în vacanță, ne-am gândit să îți dăm câteva exemple de locații exotice unde te poți baza pe un taxi că te va menține în siguranță în timp ce te duce dintr-un capăt al orașului în altul.

1. Bali, Indonezia

Aici, taxiurile sunt una dintre cele mai sigure modalități de călătorie de-a lungul insulei. Poți ajunge la destinația dorită la timp și în siguranță, chemând o mașină de la recepția hotelului sau de pe panourile informative din magazine sau restaurante. Majoritatea curselor se încadrează între 7,500 – 10.000 rupii indoneziene (2-3 RON) pe km. Cea mai bună reputație o au taxiurile Bluebird, dar asigură-te că șoferul pornește taximetrul.

Cât timp ești aici, asigură-te că prinzi apusul de la Templul Uluwatu, savurează un cocktail la Bar on the Rocks din resortul Ayana, vizitează plajele Balangan, Padang Padang, Suluban, Dreamland, ia cina la restaurantul Peloton Supershop din Canggu, bucură-te de un masaj specific balinez, urmărește joaca delfinilor la răsărit pe plaja Lovina, vizitează orașul cultural Ubud și achiziționează o pictură cu peisaj exotic direct de la artiștii locali.

2. India

Chiar dacă ești un aventurier internațional cu multă experiență a drumețiilor în spate, să găsești un taxi în New Delhi, al doilea oraș din India ca mărime, poate fi o provocare. Mașinile sunt disponibile numai la cerere sau la standurile desemnate. Orice mall, monument sau obiectiv turistic are un stand pentru taxi la 50 de metri distanță.

Plata pentru jumătate de zi – 4 ore sau 25 de km – este de 600-800 rupii indiene (35-45 RON). Plata pentru 8 ore sau 50 de km poate ajunge până la 1,200-1,400 de rupii indiene (68-80 RON).

Jama Masjid este cea mai mare moschee din India și merită să fie pe lista locurilor de vizitat în New Delhi. Din Chadni Chowk, un fel de bazar cu lucruri interesante și ieftine, poți pleca acasă cu un set de bijuterii din aur sau parfumuri indiene. Corespondentul Arcului de Triumf din București în New Delhi este India Gate, înconjurat de o zonă verde, unde poți să te relaxezi în voie.

3. Thailanda

Taxiurile din Bangkok au o varietate de culori luminoase, inclusiv portocaliu, roz, albastru, verde și galben. Culorile sunt reprezentative pentru companiile de care aparțin mașinile și poți închiria o cursă doar dacă observi o luminiță roșie pe geamul din față. Tarifele pentru o cursă de 5 km valorează 50 baht (circa 6 RON), iar cursele de 10 km costă 100 baht (circa 12 RON).

În acest oraș, poți vizita Wat Bang Kung, un templu cu statuia lui Buddha în mijloc care a devenit un obiectiv turistic special prin faptul că dintre cărămizile acestui lăcaș sfânt au crescut 3 arbori din familia banianului, care este un soi de ficus. Muzeul Erawan îl recunoști de la distanță, datorită elefantului cu 3 capete care tronează deasupra clădirii. Strada Yaowarat este inima chinatown-ului din Bangkok, locul unde vei regăsi majoritatea produselor de pe rafturile magazinelor la nivel mondial. Dacă iubești florile, oprește-te și în piața Pak Klong Talad, o oază de relaxare în care abundă prospețimea mirosurilor.

Chiar și atunci când călătorești în străinătate, taxiul rămâne un mijloc de transport sigur, comod și de încredere. Cât despre noi, suntem la un download de aplicație distanță, bucuroși să te așteptăm în aeroport atunci când te vei întoarce din vacanță, gata să te aducem înapoi acasă. 🙂