Regulament si informatii utile

Pentru orice nelamurire va rugam sa apelati telefonic sau whatsapp nr: +40 732 592 210.

Puteti plati aplicatia direct la terminalele SelfPay sau faceti o depunere directa in contul StarTaxi – ING BANK – RO77 INGB 0001 0081 9967 8910 – BENEFICIAR: STAR TAXI APP SRL.

Regulament general

Echipa Star Taxi este direct interesata de satisfactia clientilor ce folosesc aplicatia Star Taxi, satisfactia acestora regasindu-se in numarul de utilizari ale aplicatiei, realizat de clienti, dar si soferii de taxi deopotriva. Ca atare, soferii de taxi au obligatia de a respecta toate obligatiile legale ce le revin, potrivit legislatiei aplicabile. Cum echipa Star Taxi nu are niciun fel de atributii legale in ceea ce priveste aceste obligatii, in masura in care asemenea nerespectari se fac prin intermediul sau ca urmare a folosirii aplicatiei noastre, echipa Star Taxi isi rezerva dreptul, iar soferul de taxi este de acord intrutotul, in functie de gravitatea nerespectarii legale respective sa (i) suspende temporar accesul la sau utilizarea aplicatiei Star Taxi, fara plata vreunei penalizari de niciun fel, sau (ii) sa rezilieze contractul incheiat cu soferul de taxi cu obligarea la plata a acestuia pentru toate prejudiciile cauzate.

Astfel, pentru evitarea viitoarelor conflicte aparute intre soferii de taxi (care beneficiaza de furnizarea serviciilor StarTaxi) si echipa Star Taxi, se prevad urmatoarele dispozitii:

 1. Soferii de taxi sunt datori sa trateze cu amabilitate si respect toti utilizatorii aplicatiei Star Taxi, precum si personalul Star Taxi. Nerespectarea acestui punct poate duce, in functie de gravitate, pana la incetarea colaborarii dintre cele doua parti prin rezilierea contractului dintre parti.
 2. Soferul de taxi are dreptul de a selectiona utilizatorii-clienti in conditiile prevazute de lege.
 3. Atunci cand comportamentul unui utilizator-client este necuviincios, soferul se obliga sa anunte si personalul Star Taxi, comunicand motivul pentru care nu a raspuns cerintei utilizatorului-client.
 4. Soferii de taxi nu sunt obligati sa paraseasca raza de autorizare la cererea utilizatorului-client, daca acesta din urma nu a specificat inca de la inceput acest lucru in detaliile cursei.
 5. In cazul in care exista reclamatii cu privire la modificari aduse aparatului de taxat, facute cu scopul obtinerii de foloase necuvenite, in masura in care astfel de practici ne sunt aduse la cunostinta, echipa Star Taxi are dreptul de a sesiza organele compentente cu privire la acest fapt si/sau sa rezilieze contractul.
 6. Pornirea aparatului de taxat si contorizarea cursei se face doar in momentul in care utilizatorul-client se urca in masina, potrivit prevederilor legale aplicabile.
 7. Soferul de taxi se obliga sa respecte configurarea traseului cursei, stabilite potrivit prevederilor legale aplicabile, de catre utilizatorul-client.
 8. Soferul de taxi se obliga sa ajunga la utilizatorul client in timpul stabilit si comunicat de acesta si acceptat de catre utilizatorul client, cu o marja de intarziere de maxim 1 minut. Momentul ajungerii la client se considera ca fiind momentul in care soferul transmite mesajul Buzz (am ajuns!). NERESPECTAREA acestui angajament limiteaza accesul soferului de taxi la aplicatia Star Taxi pentru o perioada incepand de la 6 ore.
 9. Soferul de taxi se obliga sa astepte la adresa utilizatorului-client 3 minute suplimentare calculate de la momentul ajungerii la adresa utilizatorului client, semnalizata prin aplicatie prin mesajul Buzz (am ajuns!). NERESPECTAREA acestui angajament limiteaza accesul soferului de taxi la aplicatia Star Taxi pentru o perioada incepand de la 4 ore.
 10. In cazul in care, soferul de taxi nu isi onoreaza angajamentul asumat fata de utilizatorul-client si nu se prezinta deloc la adresa indicata de catre acesta, accesul soferului de taxi la aplicatia Star Taxi va fi automat limitat pentru o perioada incepand de la 8 ore.
  Nota1: Limitarea accesului poate fi redusa de jumatate doar in situatia in care soferul de taxi informeaza personalul Star Taxi in timp util si prezinta un motiv justificat si obiectiv.
 11. In situatiile in care soferul de taxi solicita echipei Star Taxi anularea angajamentului asumat catre utilizatorul client sau transmite mesajul “neprezentare client”, situatie ce ulterior se dovedeste a nu fi fost adevarata, accesul la aplicatia Star Taxi va fi automat limitat pentru o perioada incepand de la 6 ore.
 12. Potrivit prevederilor legale aplicabile, soferii de taxi sunt obligati sa aiba o TINUTA DECENTA PENTRU PRESTARI SERVICII. In situatii de nerespectare a acestei obligatii, compania Star Taxi isi rezerva dreptul de a limita accesul soferului de taxi la aplicatia Star Taxi.
 13. Toate informatiile si mentiunile specificate de catre utilizatorul-client soferului de taxi trebuie citite, intelese si respectate de catre acesta din urma, astfel incat in relatia utilizator client – sofer de taxi sa nu existe diferende legate de adresa, precum si cele legate de AC, rovinieta, bagaje, animal de companie sau repere referitoare la locatie etc. transmise de catre utilizatorul-client prin voce/sms soferului de taxi. IGNORAREA oricareia dintre aceste informatii sau mentiuni, limiteaza accesul soferului de taxi la aplicatia Star Taxi pentru o perioada incepand de la 6 ore.
 14. Potrivit prevederilor legale aplicabile, soferii de taxi sunt obligati sa elibereze bon fiscal la finalul cursei. NERESPECTAREA acestei obligatii prevazute de legislatia in vigoare da dreptul echipei Star Taxi sa rezilieze contractul.
 15. Soferul de taxi se declara de acord cu dreptul utilizatorilor-clienti de a nota, dupa cum cred acestia de cuviinta si fara interventia in vreun fel a echipei Star Taxi, gradul de satisfactie cu privire la experienta avuta pe parcursul calatoriei si interactia cu soferul de taxi. Astfel, clientul va avea optiunea de a putea nota (fara insa a fi in vreun fel obligat la aceasta) fiecare sofer de taxi cu o nota de la 1 la 5, dupa fiecare cursa. Soferul de taxi se declara de acord ca echipa Star Taxi sa aiba dreptul (fara insa a fi in vreun fel obligata la aceasta) de a rezilia contractul in situatia in care soferul de taxi realizeaza un rating agregat (care tine seama de toate ratingurile primite din partea clientilor pana la acel moment) mai mic decat un rating minim acceptat de 4 [patru].
 16. Toate si orice termene de sanctionare si/sau sanctiuni se vor dubla (i.e. durata, cuantum etc.) atunci cand este vorba de sanctiuni aplicabile pentru curse de transport taxi pentru care s-a optat pentru plata cu cardul/corporate prin Aplicatia Star Taxi.Mai multe detalii deste comenzile cu plata in aplicatie gasiti aici.
 17. Orice incercare de fraudare, comisa cu ajutorul sau in legatura cu aplicatia StarTaxi, reprezinta o incalcare a Termenilor si Conditiilor StarTaxi si a prezentului Regulament si se sanctioneaza cu rezilierea contractului.

Prin prezentul regulament, in functie de gravitatea faptei savarsite, compania StarTaxi isi rezerva dreptul de a rezilia contractul de colaborare cu soferul de taxi in cauza. Soferul de taxi raspunde de conformitatea documentelor puse la dispozitie la semnarea contractului si isi asuma responsabilitatea ca la fiecare modificare sau schimbare a acestora sa aduca la cunostinta in cel mai scurt timp acest lucru catre Star Taxi. Soferul de taxi este direct raspunzator de practicarea serviciului de transport persoane in regim de taxi conform reglementarilor in vigoare actualizate.

Termeni si Conditii Sofer Taxi