Dacă ultima oară colindam străzile pitorești din Brașov, acum te invităm la o plimbare dincolo de granițele țării: un city-break în Canterbury, un oraș din Marea Britanie în care istoria engleză, cultura, poveștile cu cavaleri și pelerinajul își dau mâna și îl plasează în topul celor mai apreciate destinații turistice aflate în apropiere de Londra.

Situat la doar o oră de mers cu trenul de Londra, Canterbury este un oraș în care vei regăsi frumos conservate ruine romane, străzi vegheate de case din secolul al XVI-lea și al XVIII-lea, dar și multe destinații turistice care fac orașul să vibreze de mândrie istorică.

Iată lista noastră de recomandări ale celor mai impresionante 6 locații din Canterbury, pe care nu trebuie să îl ratezi atunci când vei petrece câteva zile la Londra:

1. Catedrala din Canterbury

Construită în anul 597 și actualmente sit UNESCO, Catedrala reprezintă un magnet pentru pelerini, în special datorită faptului că aici este locul de odihnă al arhiepiscopului Thomas Beckett, care a fost omorât în 1170 în interiorul Catedralei. Acest lăcaș a fost reconstruit de saxoni și normanzi, iar în prezent este străjuit de 3 turnuri impozante, deținând 21 de clopote. Vitraliile sunt considerate adevărate bijuterii ale Angliei, acestea având peste 1.200 m2. „Wow” va fi singurul lucru pe care îl vei putea spune la vederea clădirii care veghează asupra întregului oraș.

2. Poarta Christ Church

Principalul punct de  acces spre Catedrală este Poarta Christ Church, ce facilitează intrarea în oraș prin partea de sud. A fost construită între anii 1504-1521, fiind decorată cu motive heraldice, inclusiv stema și fiare mitice. Cu același stil arhitectural gotic, Poarta se face remarcată prin impresionanta sculptură a lui Iisus Hristos pe tron, însoțit de îngeri. În prezent, statuia este una modernă, cea originală fiind înlocuită din cauza faptului că a fost deteriorată în timpul Războiului Civil.

3. Centrul Orașului

De la Catedrala din Canterbury, poți savura câteva ore de plimbare prin centrul orașului, o zonă pietonală aglomerată, însă extrem de frumoasă. Ai terase, magazine și restaurante din belșug, care te vor îmbia la prânzuri copioase și suveniruri memorabile pentru cei apropiați.

4. The Crooked House

Construită în secolul al XVII-lea, această casă cu un aer ciudat a stârnit câteva povești referitoare la originea ei. Unii susțin că a fost inspirată de un pasaj din cartea lui Charles Dickens, „David Coppperfield”. Ce o face atât de specială? Ușa de la intrare este strâmbă, fapt ce-i conferă casei un aspect amețitor.

5. Grădinile Westgate

La intrarea în orașul Canterbury din partea de vest, va trebui să treci pe sub poarta Westgate, care datează încă din anul 1380. Imediat după aceea, îți vei încânta privirea și cu Grădinile Westgate, un spectacol vizual care se întinde de-a lungul râului Stour. Pe malul acestuia au fost plantate sute de flori multicolore, care înveselesc plimbările cu barca sau pe jos ale turiștilor și locuitorilor.

6. Teatrul Marlowe

De pe lista locurilor de vizitat în city break-ul din Canterbury nu putea să lipsească Teatrul Marlowe. Este un teatru modern, situat în inima orașului, ce poartă numele poetului englez Christopher Marlowe, una dintre sursele de inspirație ale lui William Shakespeare. Această clădire are rolul de a întreține atmosfera în  comunitatea locală, prin spectacolele pe care le pune în scenă. O seară încheiată aici va completa perfect tabloul unui city-break perfect.

Și pentru că vrem să ai o excursie în Canterbury #caperoate, îți vom sta la dispoziție cu un taxi care să-ți asigure transportul rapid și confortabil prin oraș. Cheamă-l prin aplicația Star!