Ai chef de o minivacanță care să-ți depășească toate așteptările? Noi îți propunem să încerci Chișinăul, un oraș autentic moldovenesc, cu o arhitectură impresionantă, plin de farmec, potrivit pentru iubitorii de istorie, artă și tradiții. Te invităm să descoperi un mix fascinant de clădiri sovietice, locuri pline de verdeață, peisaje idilice, si obiceiuri fermecătoare. Iată ce vei vedea într-un city-break în Chișinău:

1. Arhitectura impozantă

Denumit și ”Orașul din piatră albă”, Chișinăul se remarcă prin faptul că multe dintre clădiri sunt realizate din piatră albă de calcar. Încă de la intrarea în oraș, te vor întâmpina Porțile, un ansamblu impunător de blocuri, cel mai mare având 24 etaje și o înălțime de 70 de metri. De altfel, orașul este dominat de arhitectura sovietică.De pe cele mai înalte clădiri poți admira întreg Chișinăul și chiar satele din jur.

2. Arcul de Triumf

Înaintand spre centrul orașului, vei descoperi Arcul de Triumf din Chișinău, un monument construit în 1840–1841, în cinstea victoriei armatelor rusești asupra turcilor în războiul ruso-turc din 1828–1829. În interiorul arcului vei putea admira un clopot uriaș cu greutatea de peste 6 tone, realizat din metalul tunurilor turcești capturate în război.

3. Casa-muzeu Aleksandr Pușkin

Chișinău a adăpostit de-a lungul anilor mulți scriitori, printre care și Pușkin, considerat fondatorul literaturii ruse moderne. Deportat din Rusia pentru aproximativ 3 ani, Pușkin a locuit în Basarabia țaristă, unde a fost găzduit în casa generalului Inzov, devenită muzeu în 1948. Casa păstrează aerul tradițional moldovenesc, având un acoperiș înalt și tindă. Aici, Pușkin a scris poeziile „Țiganii”, „Șalul negru”, „Lui Ovidiu”, „Grecoaică fidelă, nu plânge”, „Lui Baratanschi din Basarabia”, „Lui Raievschi”, „Generalul Pușkin”, „Gavriliada”, dar și alte creații literare incluse în circuitul valorilor universale.

4. Aleea Clasicilor

Foarte aproape de casa-muzeu Aleksandr Pușkin este Grădina Publică Ștefan cel Mare, unde poți face o plimbare de un ceas și unde vei continua să descoperi partea literară a Chișinăului, pe Aleea Clasicilor. Vei găsi, de această dată, 28 de busturi ale marilor clasici ai literaturii române, precum Vasile Alecsandri, Tudor Arghezi, George Bacovia, Lucian Blaga, Ion Creangă, Mircea Eliade, dar si oameni politici populari ai Republicii Moldova.

5. Muzeul Național de Artă

Muzeul Național de Artă din Chișinău, care funcționează în clădirea fostului gimnaziu de fete fondat de principesa N. G. Dadiani, te va impresiona, cu siguranță, prin stilul arhitectural care te poartă cu gândul la Londra sau Paris. Chiar dacă nu a supraviețuit celui de-al Doilea Război Modial, muzeul a fost restaurat și adăpostește acum un număr impresionant de opere de artă europeană, rusă și orientală.

6. Muzeul Satului

Dacă îți dorești să trăiești pentru câteva momente, în aer liber,  într-o lume de poveste, fă o plimbare și în Muzeul Satului, aflat în partea sudică a Chișinăului. Aici ai ocazia să descoperi lumea satului moldovenesc din ultimii 300 de ani, întinsă în jurul unei biserici din lemn.

7. Crama Mileștii Mici

Și pentru că nu poți rata gusturile fine ale moldovenilor în materie de vin, trebuie să vizitezi Crama Mileștii Mici din apropierea Chișinăului. Supranumită „Țara cu portile deschise în paradisul vinului”, Republica Moldova este recunoscută pentru rezervele valoroase de vinuri cu personalitate. ”Colecția de Aur” de la Mileștii Mici numără circa 1,5 milioane de butelii de vin, vechi de zeci de ani.

În ceea ce privește transportul în Chișinău, nu trebuie să-ți faci griji. Star Taxi este alături de tine și aici. Găsește cu ajutorul aplicației locațiile de mai sus și începe-ți aventura.