Doar câteva zile te mai despart de vacanța mult așteptată? Îți simțim nerăbdarea și ne super-bucurăm pentru tine! Dar fiindcă nu vrem ca entuziasmul să te facă să pierzi din vedere toate lucrurile pe care le ai de făcut înainte de plecare, te ajutăm noi cu o listă de trucuri utile pentru o vacanță lipsită de griji.

Poate că biletele de avion, cazarea și mașina de închiriat, de care probabil că te-ai ocupat deja, reprezintă pilonii de bază ai unei vacanțe fără stres, dar mai rămân câteva mici detalii pe care trebuie să le ai în vedere. Așadar, nu te grăbi să pleci de acasă înainte de a face aceste 10 lucruri!

1. Împachetează bagajul cu mai multe zile înaintea plecării 

Probabil că nu-ți place să-ți faci bagajele pe ultima sută de metri, dar deseori se întâmplă să ajungi în acest punct. Pentru a reduce stresul, fă-ți o listă cu lucrurile de care ai nevoie. Pune-le treptat în valiză când ai timp și ține-o deschisă, aproape de pat. Cu o zi înainte, evaluează-ți lista și adaugă ce lipsește.

2. Confirmă toate rezervările

E bine să verifici de două ori înainte zborul, hotelul, închirierea mașinii, restaurantele, atracțiile turistice și toate celelalte servicii pe care le-ai planificat. Vei dormi mai liniștit în noaptea de dinainte.

3. Printează toate documentele de care ai putea avea nevoie

Chiar dacă în era digitală nu avem nevoie neapărat de hârtie, copiile după biletele de avion, rezervarea la hotel, cartea de identitate, cardul de credit sau itinerariul s-ar putea să te scoată dintr-o situație neplăcută, la nevoie. Așa că nu strică să le ai cu tine.

4. Planifică-ți vacanța pe zile

Fie că mergi într-un road trip, un circuit sau pe o insulă în Grecia, ar trebui să ai o idee despre cum va decurge concediul tău, zi de zi. În acest mod, acolo te poți concentra doar pe savurarea momentului, nu pe stabilirea unui program.

5. Lasă casa pregătită

Plătește-ți facturile care au data scadentă ce coincide cu zilele tale de vacanță. Golește frigiderul, spală vasele, du coșul de gunoi și fă o curățenie generală înainte de plecare, pentru a nu te trezi cu musafiri nepoftiți atunci când te întorci. De asemenea, scoate din priză toate electrocasnicele pentru a economisi bani și energie.

6. Verifică starea vremii pentru destinația aleasă

Te va ajuta să-ți construiești un bagaj adecvat și să fii pregătit pentru orice situație neprevăzută. Astfel, nu va trebui să pierzi timp în încercarea de a găsi o umbrelă. La fel, dacă mergi în plin soare, nu uita de crema de protecție. Sigur va fi mai costisitoare acolo.

7. Încarcă toate dispozitivele electronice și nu uita să iei un adaptor cu tine

Toate dispozitivele fără de care nu îți poți imagina viața în era digitală, de care nu te poți lipsi nici măcar în vacanță – telefon, laptop, tabletă, e-reader – trebuie încărcate înainte de plecare. Doar nu vrei să te lase bateria înainte să ajungi la destinație, nu-i așa? În plus, există țări în care prizele diferă, și cel mai bine este să fii pregătit cu un adaptor de rezervă.

8. Învață câteva expresii dacă mergi într-o țară a cărei limbă nu o cunoști

Folosește o aplicație sau un dicționar online, exersează pronunția cuvintelor și informează-te cu privire la gesturile care se fac și nu se fac în acea țară. Cele câteva expresii uzuale prin care te poți înțelege cu localnicii pot face diferența între o experiență banală și una memorabilă. Și dacă tot ești la acest capitol, nu uita să te documentezi și cu privire la geografia destinației tale, monumentele istorice, gastronomia și industria divertismentului de acolo.

9. Ia cu tine cărți de citit

Drumul până la destinație sau întoarcerea acasă îți pot părea de 10 ori mai lungi atunci când nu ai nimic de făcut. O carte face timpul să zboare mai ușor, mai ales dacă este vorba despre cultura sau istoria locului spre care te îndrepți.

10. Asigură-ți un drum fără peripeții până la aeroport

Gata, ești cu câțiva pași mai aproape de o vacanță fără griji. Acum că ai bifat tot de pe lista cu pregătiri, singurul lucru care te mai desparte de destinația aleasă este drumul până la aeroport. Lasă-l în seama noastră! Cu aplicația Star, comandă-ți un taxi rapid, care să-ți asigure tot confortul de care tu și bagajul tău aveți nevoie pentru a ajunge acolo în siguranță și relaxați. Suntem doar la un click distanță, bucuroși să te ducem în vacanță! 🙂