Ai dat curs sugestiei noastre de a vedea filmul Taxi Driver, unul dintre cele mai memorabile filme cu Robert De Niro? Dacă ți-a plăcut, mai avem și alte propuneri 🙂

Continuăm seria recomandărilor pentru zile relaxante cu un top al filmelor cu și despre șoferi de taxi. Sunt condimentate cu mult suspans, acțiune, dar și comedie, așa cum este viața în lumea taximetriei.

1. Taxi Driver (1976)

Pe primul loc în clasamentul nostru stă, desigur, Taxi Driver. Regizat de celebrul Martin Scorsese și nominalizat la 4 premii Oscar, filmul prezintă viața unui șofer de taxi depresiv, care transportă clienți în toate colțurile New York-ului, în ture de noapte. Marcat de moralitatea găunoasă a orașului, devine obsedat de ideea de a salva de la pierzanie o tânără prostituată. Citește aici mai multe despre acest film, care a meritat un articol dedicat.

2. Taxi (2004)

Poate că nu se întâmplă să vedem prea des femei la volan în mașini galbene, însă în acest film, Queen Latifah o interpretează pe Belle Williams, cel mai rapid șofer de taxi din New York. Ea își dorește să ajungă campion de curse, până când viața i-l scoate în cale pe Andy Washburn (Jimmy Fallon), un polițist deloc priceput, cu zero abilități de conducere, aflat pe urmele unor spărgători de bănci. Și iată cum începe o cursă contra cronometru pe străzile aglomerate ale New York-ului.

3. Franciza Taxi, 1998-2018

Ce au în comun toate cele 5 filme apărute în decursul a 20 de ani? Multă acțiune, întreceri de mașini, urmăriri și umor cât cuprinde. Totul începe cu filmul din 1998, când Daniel, iscusitul șofer care livrează pizza în Marseille, Franța, decide să-și dea demisia pentru a deveni șofer de taxi. Lucrurile merg bine până când într-o zi, în mașina lui se urcă Émilien, inspector de poliție. Fără a-i ști ocupația, Daniel încalcă legile traficului de multiple ori, motiv pentru care este arestat de clientul său. Pentru a-și păstra carnetul de conducere, Daniel acceptă propunerea lui Émilien, aceea de a-l ajuta să prindă o gașcă germană de infractori.

Patru filme de comedie geniale mai târziu, Daniel și Émilien încă fac echipă și prind infractori. Taxi 5 rulează acum în cinematografe, iar dacă ești dornic să vezi legendarul taxi alb, cheamă prin Star Taxi un șofer la fel de iscusit ca Eddie Makhlouf și pornește la drum către cea mai apropiată sală de cinema.

4. A Cab for Three (2001)

Imaginează-ți că ești șofer de taxi, iar într-o zi iei doi călători care îți fac o ofertă pe care nu prea o poți refuza: plimbă-i prin oraș sau rămâi închis în portbagaj. Ce alegi?

5. Night on Earth (1991)

Cum e viața unui taximetrist în Los Angeles, New York, Paris, Roma sau Helsinki? „Noapte pe Pământ” ne prezintă 5 scenarii diferite din câteva orașe mari ale lumii, în care șoferii de taxi sunt protagoniștii unor drame emoționale intense, care cu siguranță te vor mișca.

În Los Angeles, facem cunoștință cu un șofer de taxi care șovăie în fața unei schimbări de carieră în favoarea actoriei. În New York avem un șofer imigrant, pierdut într-o cultură pe care nu o înțelege. În Paris, o fată oarbă stă la povești despre viață cu un partener de discuție neobișnuit – șoferul ei de taxi. Te invităm să descoperi și poveștile celorlalți 2 șoferi de taxi. Cu siguranță te vor impresiona.

6. Collateral (2004)

Este un thriller cu Tom Cruise și Jamie Foxx în rolurile principale. Poți ghici care dintre ei este șoferul de taxi? Noi atât îți vom spune: unul dintre ei este un asasin profesionist care angajează un șofer de taxi să-l transporte până la aeroport, pentru suma de 600 de dolari, plus un bacșiș de 100 de dolari dacă ajunge la timp. Dar are o singură condiție: ca șoferul de taxi să oprească în 5 locuri diferite până la aeroport. La prima oprire, un corp cade de la fereastra unui apartament și aterizează mort pe capota taxiului. Ești curios să afli ce se întâmplă la celelalte 4 opriri? Noi sperăm că da 🙂

Acum că ai făcut cunoștință cu lumea șoferilor de taxi din alte țări, nu-i așa că tot șoferii noștri sunt cei mai tari? Oricând ai nevoie de ei, nu uita că sunt doar la un click distanță de tine, prin alicația Star Taxi.