În semn de protest față de inițiativele ce își doresc să interzică aplicațiile de taxi de tip agregator, Star Taxi a fost suspendată joi, 24.05, pentru o oră, situație care ar putea deveni permanentă, dacă propunerea OUG de la MDRAP va fi votată săptămâna viitoare de Guvernul României.

Guvernul a pregătit o ordonanță de urgență de modificare a Legii taximetriei, în care se regăsesc majoritatea ideilor lansate de Primarul General al Capitalei încă din decembrie 2017. Pe scurt, Ordonanta susține că, din cauza aplicațiilor de tip agregator, precum Star Taxi, concurența pe piața taximetriei este denaturată.

Conform prevederilor pentru modificarea regulamentului de taximetrie din București, un mijloc tehnologic fără de care nimeni nu își mai poate imagina transportul urban va fi interzis și, o data cu el, vor fi afectați cei peste 750.000 de utilizatori Star Taxi din toata țara și cei peste 12.000 de șoferi înregistrati în sistem.

Practic, din era digitală ne întoarcem la niște vremuri de mult apuse. Clienții vor trebui să se întoarcă la vechile modalități de a  comanda un taxi și la timpii de așteptare foarte mari până când un angajat al unui dispecerat îi va răspunde la telefon și îl va pune în legătură cu un taxi.

Cu alte cuvinte, este ca şi cum, la apariţia automobilelor, federaţia trăsurilor ar fi spus că este de acord ca şi autoturismul să intre pe piaţă, dar cu condiţia să fie tras de doi cai”, după cum a declarat miercuri, la Parlament, deputatul Nicușor Dan, spunând că proiectul de Ordonanţă s-ar fi întocmit la presiunea dispeceratelor clasice, care nu agrează aplicaţiile de tip Star Taxi.

Sperăm ca votul de săptămâna viitoare să nu anuleze evoluția pieței de taximetrie din ultimii ani. Susținerea ta ne ajută foarte mult. Semnează petiția aici: https://www.startaxi.com/smartcity/