Te-ai întors din vacanța în străinătate cu forțe proaspete? După un concediu relaxant la mare, parcă ar merge și un city-break în țară, la munte, iar cel mai potrivit oraș pentru o escapadă la sfârșit de sezon este mult îndrăgitul Brașov.

Dacă deja ai bifat city-break-urile din Cluj și Râmnicu Vâlcea, ce-ar fi să mergi și în centrul țării, în orașul din România care atrage an de an cei mai mulți turiști străini în scopul vacanței?

Brașovul se bucură de un mix atrăgător între nou și vechi, pe un fundal natural de invidiat pentru orice oraș. Situat la poalele Tampei, este un punct de întâlnire al influențelor multiculturale și, cu siguranță, are multe de arătat.

Clădirile vechi cu care se mândrește orașul încă mai păstrează aerul istoric al vremurilor în care au fost ridicate. Este un oraș care te va cuceri imediat, datorită echilibrului fermecător dintre liniștea oferită de arhitectura pitorească și efervescența localurilor moderne și primitoare.

Pentru că vrem să ne asigurăm că nu vei lăsa niciun colț important de Brașov neexplorat, iată propunerile noastre de locuri pe care merită să le iei la pas:

1. Strada Republicii

Flancată de clădiri protejate ce datează de la 1900, strada pietonală Republicii este locul perfect în care îți poți începe ziua și savura cafeaua de dimineață. Aici se găsesc cele mai frumoase hoteluri, restaurante și magazine care te îmbie la check-in-uri, mese delicioase și sesiuni de shopping preț de câteva ore neîntrerupte.

2. Piața Sfatului

La mică distanță de Strada Republicii se află Piața Sfatului, centrul simbolic al Brașovului, locul ideal pentru selfie-uri și prilejul porumbeilor de a se hrăni cu bucățele de firimituri primite de la turiști străini, dar și români, deopotrivă. Afectată de incendiul din 1689, Piața Sfatului a fost reconstruită de-a lungul timpului, iar astăzi te întâmpină cu priveliști încântătoare ale clădirilor modernizate, care au conservat aerul unor vremuri mai vechi.

De asemenea, Piața Sfatului este „capitala” evenimentelor culturale organizate în Brașov, unul dintre acestea fiind și Festivalul „Strada Dell’Arte”, în care artiștii sunt plătiți „la pălărie” și pe care îți recomandăm cu tărie să nu-l ratezi anul viitor.

3. Biserica Neagră

Din Piața Sfatului, plimbă-te și fotografiază în voie orice peisaj demn de Instagram care îți iese în cale, până când vei ajunge la o altă bijuterie a Brașovului: Biserica Neagră. Numele său a fost o consecință a incendiului din 1689, amintit anterior. Clădirea datează încă din anul 1383, fiind construită într-un stil arhitectural gotic, îmbrăcată într-un aer de legende și recorduri greu de egalat.

Cunoscută la nivel european, considerată cea mai mare biserică din România, adăpostește un clopot din bronz de 6 tone și 110 covoare orientale, acestea contribuind la imaginea fascinantă pe care trebuie să o suprinzi în poze din mai multe unghiuri.

4. Turnul Negru și Turnul Alb

Turnul negru

Îndreptându-te spre Poarta Schei, vei putea observa două monumente pitorești ale Brașovului, care au fost construite în secolul al XV-lea cu scopul de a împiedica dușmanii să se apropie de zidurile orașului și de a-i adăposti pe paznicii și apărătorii Brașovului.

Turnul alb

Este vorba despre Turnul Alb și Turnul Negru, construite din piatră și cărămidă, situate pe Dealul Straja, care impresionează vizitatorii și turiștii prin zveltețea și masivitatea liniilor arhitecturale.

5. Strada Sforii

Străjuită de strada Cerbului și Poarta Schei, este poate cea mai frumoasă stradă din Brașov, cu o lățime cuprinsă între 1,11 și 1,35 de metri. Strada Sforii este un loc în care poți surprinde cadre unice ale masivului Tâmpa, în ciuda sau poate tocmai datorită faptului că este foarte îngustă.

6. Poarta Schei și Poarta Ecaterina

Poarta Schei

Aceste două porți, aflate în apropiere una față de cealaltă, veghează intrarea în Brașov, făcând legătura cu suburbia Schei. Poarta Ecaterina a fost construită în 1559, menținând încă stilul renascentist din arhitectura transilvăneană.

Poarta Ecaterina

În 1820 a fost construită și Poarta Schei, cu scopul de a fluidiza traficul dintre Cetatea Brașovului și zona Schei.

7. Tâmpa

Nu poți încheia vizita în Brașov fără a urca pe muntele Tâmpa. Aici vei putea admira peisaje care îți vor tăia respirația, de la păduri verzi și dese, la frânturi ale caselor și clădirilor din oraș. Dacă ești fan al traseelor montane, poți chiar urca spre vârful muntelui și surprinde orizontul în fotografii memorabile.

La fel ca și până acum, promitem să-ți fim alături și în mini-excursia ta pe străzile Brașovului. Oricând simți că ai obosit și te dor picioarele, din cauza peisajelor care te-au furat și ademenit în plimbări care au durat mai mult decât ai anticipat, cheamă un taxi din aplicație și relaxează-te pe bancheta din spate. Te vom duce în siguranță oriunde ai nevoie, pentru a te odihni și pentru a te pregăti pentru ziua următoare! 🙂